Näin hoidat kasvojesi ihoa - esimerkki ihonhoitorutiinista luonnonkosmetiikkatuotteilla

Kuinka kasvojen ihoa tulisi hoitaa, jotta ihon luonnollinen tasapaino säilyy ja se voi hyvin? Tähän tekstiin kokosin esimerkin kattavasta ihonhoitorutiinista luonnonkosmetiikkatuotteilla. Tärkeintä on ihon kuuntelu ja säännöllinen hoitaminen iholle sopivilla tuotteilla.

Päivittäinen ihonhoito:

Kasvojen puhdistus luonnonkosmetiikkatuotteilla

Kasvojen iho on hyvä puhdistaa päivittäin. On yksilöllistä, riittääkö puhdistukseen vain vesipesu. Jos käytät kasvojesi iholla meikkiä tai tunnet, että ihollasi on esimerkiksi ilmansaasteiden epäpuhtauksia, suosittelen ainakin iltaisin puhdistamaan ihon puhdistustuotteella. Voit tutustua tarkemmin puhdistusmenetelmiin ja tuotteisiin niitä käsittelevässä blogitekstissä >>

Rasvoittuvalle iholle sopivat puhdistusgeelit ja -vaahdot, kun normaalille ja kuivalle iholle suosittelen puhdistusemulsioita. Ihonpuhdistuksen tarve saattaa muuttua vuodenajan ja iän mukaan. Jos ihoa kiristää kovasti puhdistuksen jälkeen, suosittelen siirtymään vähemmän kuivattavaan puhdistustuotteeseen.

Jos puhdistustuotteen käyttö kahdesti päivässä tuntuu liioittelulta, voi kasvot raikastaa aamuisin esimerkiksi kasvovedellä vesipesun tai puhdistustuotteella pesun sijaan.

Kasvovesi puhdistuksen jälkeen

Luonnonkosmetiikassa kasvovedet ovat ihoa hoitavia tuotteita. Kasvoveden avulla raikastat, ravitset ja kosteutat ihoa. Iho on huokoinen materiaali, joten kosteana se imee itseensä paremmin kosteutta ja ravinteita. Siksi voiteet ja seerumit kannattaa levittää kasvovedellä kosteutetulle iholle.

Kasvovesiä on erilaisia eri ihotyypin ja ihon tarpeiden mukaan. Öljyä sisältävä Absolution-kasvovesi esimerkiksi kosteuttaa ja EkoPharman Herukka kasvovesi rauhoittaa ärtynyttä ihoa.  

EkoPharma Vadelma kasvovesi

Vadelma kasvovesi on verkkokaupan asiakkaiden suosikki

Silmänympärysvoide

Herkällä ja ohuella silmänympärysiholla on erityistarpeita. Silmänympärysiholle suosittelen käyttämään sille tarkoitettuja tuotteita, jotka imeytyvät nopeasti eivätkä ärsytä ihoa. Silmänympärysvoiteita löytyy kaikenikäisille ja monenlaisiin tarpeisiin. Kevyt silmänympärysgeeli sopii esimerkiksi ensimmäiseksi silmänympärystuotteeksi. Tyrni silmänympärysvoide taas on oma suosikkini.

Silmänympärysvoide kannattaa levittää ennen kosteusvoidetta tai muita koko kasvojen iholle levitettäviä kosteutustuotteita.   

Kasvojen ihon kosteutus:

Kasvojen ihon kosteutukseen ei ole yhtä oikeaa tapaa tai tuotetta. Tavallisimmin kasvojen ihoa kosteutetaan seerumilla, öljyllä ja voiteella. Näitä kaikkia ei tarvitse käyttää yhtä aikaa, vaan tärkeintä on löytää omalle iholle sopiva tuote tai tuoteyhdistelmä. Tämä löytyy omaa ihoa kuulostelemalla ja tuotteita kokeilemalla.

1. Kasvoseerumi

Kasvoseerumi on runsasravinteinen ihonhoidon tehotuote. Kasvoseerumi on pienipartikkelinen tuote, mikä tarkoittaa että se imeytyy iholle nopeasti ja sisältää paljon tehoaineita, eli seerumi ravitsee ihoa tehokkaasti. Seerumi kannattaa levittää kasvoille ennen voidetta, jotta se pääsee vaikuttamaan iholla ja imeytymään madollisimman hyvin.

Seerumeita on useisiin eri tarkoituksiin. Ikääntyvälle iholle on esimerkiksi kiinteyttäviä hoitoseerumeita. Valikoimissamme on myös muutamia mahtavia tehokosteuttavia seerumeita, joita asiakkaani rakastavat talviaikaan, kun pelkkä voide ei riitä kasvojen kosteuttamiseen.

2. Kasvoöljy

Kasvoöljyä voi sekoittaa muutaman tipan kasvovoiteen joukkoon tai käyttää iholla sellaisenaan ennen kasvovoiteen levittämistä. Luonnonkosmetiikan kasvoöljyt on valmistettu luonnon ravinnerikkaista raaka-aineista. Ne ravitsevat ja kosteuttavat ihoa ihanasti. Osa kasvoöljyistä on kevyempiä ja imeytyy iholle nopeasti, tuhdimpia öljyä voi käyttää yövoiteen tapaan iltaisin.

Absolution Addiction kasvoseerumi

Absolution Addiction on upean yleellinen luksuskasvoöljy

3. Kasvovoide

Kasvovoide on se perinteisen tapa kosteuttaa ihoa. Kasvovoiteita löytyy erilaisille ihotyypeille hyvin kevyistä öljyttömistä vaihtoehdoista tuhdimpiin.

Perinteisesti kasvovoiteet on jaettu yö- ja päivävoiteisiin. Omassa ideologiassani ja luonnonkosmetiikassa yleisesti eroa on lähinnä voiteen paksuudella ja imeytyvyydellä. Siksi yö- ja päivävoiteiden käyttö ei ole vuorokauden aikaan lukittu. Usein aamuisin kasvoille levitettävän kosteustuotteen toivotaan olevan nopeasti imeytyvä, jotta iho ei kiillä tai pian tuotteen levityksen jälkeen iholle laitetaan meikkipohja.

1-4 kertaa kuukaudessa:

Kasvojen kuorinta

Kasvojen kuorinta poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa ja kiihdyttää ihon uusiutumista. Hoitotuotteiden ravinto- ja tehoaineet imeytyvät iholle paremmin kuorinnan jälkeen.

Kasvojen ihoa voi kuoria kahdella tavalla. Entsymaattinen kuorinta, eli hedelmähappokuorinta kuorii ihoa kevyesti hedelmähappojen avulla. Mekaaninen kuorinta tarkoittaa, että tuotteen koostumus on rakeinen, jolloin tuotetta iholle levittäessä rakeet kuorivat ihoa. Duo-kuorinnassa on näitä molempia.

Jos iho ärtyy ja punoittaa helposti, suosittelen välttämään mekaanista kuorintaa.

Kasvonaamio

Kasvonaamio kannattaa valita ihon tarpeiden mukaan. Suosittelisin kasvonaamioita käytettäväksi noin 1-4 kertaa kuukaudessa. Itselle sopivin tuote löytyy kokeilemalla ja ihoasi kuulostelemalla. Yhtäaikaa käytössä voi olla useampikin kasvonaamio, joita käyttää vuoroviikoin.

Jos ihosi on:

 

2-4 kertaa vuodessa - Kosmetologin tekemä kasvohoito

Vähintään muutaman kerran vuodessa suosittelen käymään kasvohoidossa ihonhoidon ammattilaisella. Hän osaa katsoa ihoasi ammattilaisen silmin ja saat varmasti vinkkejä ja neuvoja ihosi hoitoon.

Tutustu Kalliossa sijaitsevaan Hius ja kauneushuone PINTAan ja sen kasvohoitovalikoimaan.

Jätä viesti

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua