Luonnonkosmetiikkavinkit talvi-ihon hoitoon

Suomessa saamme nauttia neljästä upeasta vuodenajasta, jotka tulisi huomioida myös ihonhoidossa. Talviaikaan iho tuntuu herkästi kuivalta ja kiristävältä, sillä pakkanen, kova tuuli ja kuiva huoneilma kuivattavat ihoa.

Tärkeintä talvi-ihon hoidossa, kuten kaikessa ihonhoidossa, on oman ihon kuuntelu nykyhetkessä. Kokeilemalla ja omaa ihoa kuulostelemalla löytyvät jokaiselle yksilölliset ihonhoidon tuotteet ja rutiinit. Tässä tekstissä kerron yleisiä ohjeita erityisesti kasvojen talvi-ihon hoitoon. Ohjeista on ollut apua sekä omaan että asiakkaideni ihon hyvinvointiin.

Ekopharma luonnonkosmetiikkaa

Huolehdi, että iho saa tarpeeksi kosteutusta

Talviaikaan iho kaipaa kosteutta, joten kasvovoiteet on hyvä vaihtaa runsaammin kosteuttaviin tuotteisiin tai tuoda lisäkosteutta iholle esimerkiksi hoitoseerumin tai kasvoöljyn avulla. Tuhdimpaa voidetta voi testata iholle esimerkiksi iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Luonnonkosmetiikan yksi ehdoton hyvä puoli on se, että luonnolliset aineet imeytyvät iholle hyvin, eli tuhdimmatkaan voiteet eivät jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Useimmat paksummatkin voiteet siis soveltuvat käyttöön myös meikin alle päivävoiteen tapaan.

Kasvoseerumi ja kasvoöljy ovat ihonhoidon tehotuotteita

Kosteuttavat kasvoseerumit ovat ihonhoidon tehotuotteita, jotka vievät iholle kosteutta ja tehostavat voiteiden imeytymistä ja tehoa. Kasvoseerumit ovat usein koostumukseltaan voidetta kevyempiä ja hienojakoisia eivätkä ne korvaa ihonhoidossa kasvovoidetta.

Kasvoseerumin voi tuoda talvella osaksi ihonhoidon päivittäistä rutiinia ja se on hyvä levittää puhdistetulle tai kasvovedellä raikastetulle iholle ennen voiteen levitystä.

"Esimerkiksi EkoPharman Vadelma seerumia suosittelen usein asiakkailleni talviaikaan sen erittäin kosteuttavien ainesosioen ansiosta", Vilma, ekokosmetologi.

Kasvoseerumin sijaan osa asiakkaistani ottaa talven ajaksi kasvoöljyn osaksi päivittäistä ihonhoitoa. Kasvoöljyissä on miellyttävä öljymäinen koostumus ja luonnonkosmetiikan kasvoöljyt ovat todellisia ihon tehokosteuttajia, jotka jättävät iholle pehmeän tunteen! Kasvoöljyt ovat todella riittoisia. Muutama tippa kerralla riittää.

Kasvoöljyä voi levittää iholle ennen voiteen levitystä tai öljyä voi sekoittaa muutaman tipan kasvovoiteen joukkoon tuomaan lisää kosteutta iholle. Myös kasvoöljyn voi ottaa päivittäiseen käyttöön osaksi ihonhoidon rutiineita talviaikana ja todella kuiva iho saattaa kaivata sekä kasvoöljyä että seerumia kosteutukseen

Absolution Addiction kasvoseerumi ihon hoito tuote talvelle

Absolution Addiction kasvoöljy

Hellävaraista kasvojen puhdistusta talviaikaan

Geelimäiset puhdistusaineet ja vaahdot poistavat iholta epäpuhtauksia, mutta myös kuivattavat ihoa. Jos ihotyyppisi ei ole voimakkaasti rasvoittuva, kuten meistä useimmilla, voi talviaikaan ihon puhdistustuotteen vaihtaa esimerkiksi vähemmän kuivattavaan puhdistusemulsioon.

Muistutan usein asiakkaitani siitä, että ihoa ei välttämättä tarvitse puhdistaa puhdistustuotteella aamuin ja illoin. Illalla päivän epäpuhtaudet ja meikki on hyvä pestä pois puhdistustuotteella, mutta aamulla ihon raikastamiseen saattaa riittää esimerkiksi vain kasvovesi.

Jos iho on kuivuuteen taipuvainen tai siinä on atooppisia piirteitä, myös vesipesun vähentäminen tuo usein helpotusta talviajan kuivalle ja kiristävälle iholle. Usein toistuva vesipesu heikentää ihon omaa suojamekanismia ja vähentää ihon omaa kosteuden sitomiskykyä.

Vilma

Blogin kirjoittaja on Helsingin Kalliossa sijaitsevan hius- ja kauneushuone PINTAn perustaja, ekokosmetologi ja kampaaja. Vilman kauneus- ja ihonhoitofilosofiassa luonnonkosmetiikalla tuetaan ihon luontaista hyvinvointia. PINTA-verkkokaupan tuotteet ovat kokoelma Vilman sekä hänen asiakkaidensa suosikkituotteita.

www.kallionpinta.fi

Jätä viesti

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua