Kuinka puhdistan kasvoni - esimerkkejä kasvojen puhdistusrutiineista

Minulta kysytään usein, kuinka kasvojen ihoa tulisi puhdistaa. Ihon pudistusrutiineja on monenlaisia ja monivaiheisia. Lisäksi uudenlaisia puhdistustapoja ilmaantuu markkinoille kasvojenhoidon trendien mukana. Tässä tekstissä avaan muutamaa kasvojen puhdistusrutiinia, jotka ovat käytössä omilla asiakkaillani.

Kasvojen ihon puhdistus luonnonkosmetiikan puhdistusemulsiolla, -vaahdolla tai -geelillä

Kasvojen ihon puhdistus sille tarkoitetulla puhdistustuotteella niin, että puhdistustuote levitetään ensin kasvoille ja sitten pestään pois, on yleisin kasvojenpuhdistusmenetelmä. Puhdistustuotteita löytyy erityllisiä ja vahvuisia ihotyypistä riippuen.

Yleistäen voidaan sanoa, että emulsiomaiset tuotteet sopivat herkälle ja kuivalle iholle, sillä ne ovat geelimäisiä puhdistustuotteita hellävaraisempia ja vähemmän ihoa kuivattavia. Hellävaraisuudestaan huolimatta luonnonkosmetiikan puhdistusemulsiot puhdistavat iholta tehokkaasti myös normaalin arkimeikin.  

Puhdistusvaahdot- sekä geelit puhdistavat ihoa ja poistavat siltä rasvaisuutta. Olen huomannut, että monet suosivat puhdistuksessa geelejä, jotka saattavat kuivattaa normaalia- tai sekaihoa turhaan erityisesti talviaikaan, kun puhdistukseen riittäisi miedompikin tuote. Jos kasvojen ihoa kiristää kovasti puhdistuksen jälkeen tai se hilseilee, on se usein merkki liian voimakkaasta ja kuivattavasta puhdistustuotteesta. Puhdistusgeelit sopivat rasvoittuvan ihon puhdistukseen.

 

Kasvojen kaksoispuhdistus

 

Nimensä mukaisesti kasvojen kaksoispuhdistuksessa kasvojen iho puhdistetaan kahteen kertaan. Ensimmäiseksi iho puhdistetaan puhdistusöljyllä, jolloin kasvoilta puhdistetaan rasvaliukoinen lika. Toisessa vaiheessa iho puhdistetaan puhdistusvaahdolla tai geelillä, jolloin kasvoilta puhdistuu myös vesiliukoinen lika.

"Kaksoispuhdistusta suosittelen, jos iho erittää paljon talia ja on runsaasti rasvoittuva tai jos henkilö käyttää vahvaa synteettistä meikkiä, joka ei tahdo kunnolla lähteä iholta yhdellä puhdistuskerralla. Kaksoispuhdistuksen etuna on, että omalle iholle sopivilla tuotteilla tehtynä, se puhdistaa ihon todella tehokkaasti jättäen sille kuitenkin raikkaan ja pehmeän tunteen. Normaalille ja sekaiholle riittää tavallisesti yksi puhdistus arkikäytössä"

 

Kasvojen puhdistus miselliveden avulla  

 

Misellivesi on puhdistusvesi, jolla voi korvata vesipesun ja esimerkiksi puhdistusemulsion tai -vaahdon käytön. Misellivettä on helpoin levittää iholle vanulapulla, jolloin ihoa voi hellävaraisesti pyyhkiä vanulapun avulla. Misellivsei jää ihoon, eikä sitä pestä pois kasvoilta.

Misellivesi sopii esimerkiksi meikin puhdistamiseen. Jos iho on todella kuiva talviaikaan ja tuntuu, että jopa hellävaraiset tuotteet, jotka huuhdellaan vedellä kuivattavat ihoa liikaa, on misellivesi hyvä vaihtoehto.

VINKKI! Misellivesi sopii myös ihon raikastamiseen kasvoveden tapaan. Jos iho ei esimerkiksi aamulla kaipaa vesipesua, voi sen raikastaa kasvovedellä tai misellivedellä.

 

Kasvojen puhdistus konjak-sienellä  

 

Konjak-sieni valmistetaan konjak-kasvin juuresta ja se on 100 % luonnollista materiaalia. Kuiva konjak-sieni on kova ja karhea, mutta kun se kastellaan, sienen kuitumainen rakenne imee itseensä vettä, jolloin sieni pehmenee. Puhdistustuote, esimerkiksi emulsio tai vaahto levitetään kasvoille märän konjak-sienen avulla, jolloin sieni kuorii ihoa kevyesti ja hellästi sekä aktivoi sen pintaverenkiertoa ja kiihdyttää solujen uusiutumista.

Kasvojen puhdistus Konjak-sienellä
Kuiva konjak-sieni on kova ja karhea, mutta kastuessaan se imee paljon vettä, ja pehmenee ihoa kevyesti kuorivaksi

Konjak-sieni on hyvä lisä ihonhoitoon ja se sopii tavallisesti myös herkkäihoisille. Jos käytössä on esimerkiksi vahva meikkipohja ja tuntuu, että ihon puhdistaminen meikistä iltaisin on haastavaa, voi avuksi ottaa konjak-sienen. Käytön jälkeen sieni on hyvä pestä miedolla pesunesteellä ja jättää kuivumaan. Päivittäisessä käytössä konjak-sieni kestää noin 3 kuukautta, jonka jälkeen se on hyvä vaihtaa uuteen.

Kaipaatko neuvoja sopivan puhdistustuotteen löytämiseen? Laita yksityisviesti Instagram-tilillemme @pintanaturalbeauty, niin autan mielelläni!

 

 

Jätä viesti

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua