Luonnonkosmetiikan hiustuotteet - kuinka niihin tulisi suhtautua

  Ihonhoidon lisäksi luonnonmukaisuus on rantautunut myös hiustenhoitoon ja -muotoiluun. Jos luonnonkosmetiikan hiustuotteista ei ole aiempaa kokemusta, saattaa niiden teho, pesevyys ja pitävyys mietityttää. Tässä blogissa avaamme hieman luonnonkosmetiikan hiustuotteiden pesevyyttä, hoitavuutta, käyttöä ja kokemuksiamme.

  Aluksi hieman omaa taustaamme luonnonkosmetiikan hiustuotteista

   Verkkokauppamme juuret ovat Kalliossa sijaitsevassa PINTA hius- ja kauneushuoneessa ja valikoimamme on kokoelma PINTAn perustaja Vilman ja hänen asiakkaidensa luottotuotteita.

   Vilma kouluttautui ensin kosmetologiksi ja myöhemmin jatkoi opintojaan ekokosmetologin tutkinnolla. Samalla hän tutustui luonnonkosmetiikkasarjoihin ja luonnolliseen ihonhoitoon. Kosmetologiksi valmistumisen jälkeen Vilma toteutti toisen pitkäaikaisen haaveensa opiskelemalla parturi-kampaajaksi.

   PINTAn avaamisen yhteydessä 2016 Vilma pääsi valitsemaan hoitolaansa hoitosarjat sekä kampaamon että kauneushoitolan puolelle. Hiustuotteissa vaatimustaso oli korkealla: luonnonmukaisen hiustenhoitosarjan täytyi täyttää ammattilaisen vaatimustaso. Esimerkiksi juhlakampauksia tehdessä muotoilutuotteilta vaaditaan vahvaa pitoa ja pysyvyyttä. Less Is More -hiusten hoitosarja täytti kaikki sille asetetut vaatimukset.

   Less is More luonnolliset hiusten muotoilutuotteet

   Laadukkaassa luonnonkosmetiikassa hiustuotteen pesevyyden, hoitavuuden tai muotoiluominaisuuksien suhteen ei ole tehty kompromisseja, vaikka synteettisiä aineita ei tuotteista löydykään.

   Jos luonnonkosmetiikan hiustuotteet eivät ole sinulle kovin tuttuja, suosittelemme huomiomaan seuraavat seikat.

   Luonnonkosmetiikan hiustuotteet eivät sisällä sulfaatteja tai synteettisiä ainesosia

   Luonnonkosmetiikan shampoot pesevät ja puhdistavat hiukset hyvin. Ne eivät kuitenkaan vaahtoa samalla tavoin, kuin markettishampoot, sillä ne eivät sisällä sulfaatteja.

   Parhaan pesutuloksen ja vaahtoutumisen saat aikaseksi, kun kastelet hiukset huolellisesti kauttaaltaan ennen pesua.

   Jos hiuksissasi on paljon muotoilutuotteita, hiukset saattavat tarvita tuplapesun: levitä shampoota hiuksiisi ja huuhtele pois. Toista sama uudelleen.

   Luonnonkosmetiikan shampoot eivät sisällä muovia tai muita synteettisiä ainesosia, säilöntä- tai väriaineita, jotka hajoavat huonosti luonnossa. Pesuaineet eivät siis kuormita ympäristöä samalla tavoin, kuin synteettiset pesuaineet.

   "Eräs ystäväni pesi luonnonkiharat hiuksensa luonani Less Is Moren shampoolla ja oli aivan mykistynyt siitä, kuinka ilmavaksi hiukset jäivät pesun jälkeen", Julia, yksi PINTAn perustajista.

   Luonnonkosmetiikan hiustuotteet eivät rasita ihoa ja hiuspohjaa

   Synteettiset aineet, kuten säilöntä- ja väriaineet ärsyttävät ja kuivattavat monien hiuspohjaa ja ihoa. Luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteet sopivatkin monelle herkkäihoiselle ja valikoimista löytyy myös hiuspohjaa rauhoittavia ja tasapainottavia tuotteita ja esimerkiksi hiuspohjaa rauhoittava yrttivesi.

   Less Is More Herbal tonic yrttivesi

   Herbal Tonic yrttivesi

   Hoito- ja muotoilutuotteita löytyy useille hiustyypeille ja tarpeisiin

   Kuten luonnonkosmetiikan ihonhoidossakin, myös luonnonkosmetiikan hiustuotteissa on korkeita pitoisuuksia luonnollisia hoitavia ainesosia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pesevyydestä olisi tingitty tai että hoitoaineet jättäisivät hiukset latteiksi. Muotoiltuotteilta voi odottaa hoitavuutta, volyymia tai pitoa.

   Luonnonkosmetiikasta löytyy laaja skaala vaihtoehtoja erilaisille hiustyypeille.

   ”Pidän sarjan monipuolisuudesta. Jokaiselle hiustyypille löytyy sopivia tuotteita. Sarjassa ei kuitenkaan ole mitään ylimääräistä", VIlma ekokosmetologi & parturi-kampaaja 

   Sarjan tuotteita voi huoletta yhdistellä ja sekoittaa. Esimerkiksi niin, että valitset shampoon hiuspohjasi mukaan, hoitoaineen hiusten pituuden kunnon ja tarpeiden mukaan ja muotoilutuotteet sitten tarkoitus- ja tapauskohtaisesti.

   Verkkokaupastamme löydät tuotteet ryhmiteltynä hiustyyppien mukaan seuraavasti:

   Suosittelemme kokeilemaan rohkeasti luonnonkosmetiikan hiustuotteita!

   Lue lisää Less Is More -sarjasta ja syistä, miksi me PINTAssa siihen tykästyimme

   Lue lisää Less Is More -sarjasta engalnninkielisiltä sivuilta

   Jätä viesti

   Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua