Luonnonkosmetiikan kasvonaamiot – näin valitset ihollesi sopivan

Mikä käyttötarkoitus kasvonaamiolla on? Entä kuinka valita omalle iholle sopiva tuote? Kasvonaamioita on eri tarkoituksiin. Kasvonaamion tehtävä on viedä iholle vaikuttavia tehoaineita esimerkiksi ihoa kosteuttaen tai talineritystä hilliten.

Kasvonaamiot -15% marraskuun loppuun asti

Levitä kasvonaamio aina puhtaalle iholle. Katso pakkauksesta kasvonaamion vaikutusaika ja noudata sitä.  Osan kasvonaamioista voi jättää kasvojen iholle pidemmäksikin aikaa, esimerkiksi yön yli. Ensimmäistä kertaa minkä tahansa naamion kanssa suosittelen noudattamaan ohjeistettua vaikutusaikaa, sillä kasvonaamiot ovat ihon tehohoitotuotteita ja sisältävät paljon hoitavia ainesosia. Joskus iho saattaa reagoida tehoaineisiin.

Rasvoittuvalle iholle talineritystä hillitsevä savinaamio

Rasvoittuvalle iholle suosittelen syväpuhdistavaa, talineritystä hillitsevää ja iholta rasvaisuutta poistavaa naamiota. Usein esimerkiksi savinaamiot soveltuvat rasvoittuvalle iholle. Valkoinen savi imee iholta liiallisen talin samalla ihohuokosia supistaen ja talineritystä hilliten.

Absolution Le Soin Purifiant -kasvonaamio on kirkastava kasvonaamio, joka supistaa ihohuokosia, säätelee talintuotantoa ja rauhoittaa ihoa. Naamiossa on koivunmahlaa, joka silottaa ja puhdistaa. Valkoinen savi imee itseensä liiallista talia. Naamiossa on ihoa kirkastavaa lakritsia ja ihoa viilentävää piparminttua. Le Soin Purifiant-naamiossa on käytetty myös paju-uutetta, joka sisältää luontaisesti salisyylihappoa, joka kuorii ihoa hellävaraisesti.

Myös rasvoittuva iho tarvitsee kosteutusta ja on tärkeää huolehtia ihon kosteustasapainosta. Talin eritäystä hillitsevä ja talia poistavan naamion ei kuitenkaan tarvitse olla ihoa voimakkaasti kuivattava.

Absolution Le soin Purifiant -kasvonaamio rasvoittuvalle iholle

Le Soin Purifiant-naamio on täsmätuote rasvoittuvalle iholle

Väsyneelle ja ikääntyvälle iholle virkistävä ja kiinteyttävä kasvonaamio

Ikääntyvä, stressaantunut ja väsynyt iho kaipaa kirkastusta ja kiinteytystä.

Luonnonkosmetiikan ikääntyvälle iholle suunnatut tuotteet sisältävät korkeamman pitoisuuden tehoaineita eikä niiden käytön aloittamiselle ole mitään suositusikää. Ikävuosien sijaan tarkastele ihosi kuntoa ja tarpeita.

Absolution Le Soin Repulpant -kasvonaamio kosteuttaa ja kiinteyttää kasvojen ihoa tehokkaasti. Kasvonaamiossa on ihoa uudistavia ja vahvistavia tehoaineita, kuten silver ean -sientä, ja pyökkiuutetta. Vitamiinipitoinen alfaalan -sieni kirkastaa ihoa. Naamio jättää ihon miellyttävän pehmeäksi ja heleäksi.

 

EkoPharma tyrni kasvonaamio

Kuivalle iholle kosteuttava kasvonaamio

Kasvonaamio on mahtava tapa kosteuttaa kuivaa ihoa. Jos ihosi ei reagoi kielteisesti naamioon, anna kosteuttavan kasvonaamion vaikuttaa pitkään.

Esimerkiksi talviaikaan kosteuttavaa kasvonaamiota voi hyvin käyttää viikoittain.

Ihon keramidit pitävät huolta kosteustasapainosta ja sitovat itseensä kosteutta, kuivassa ihossa keramidien määrä on vähentynyt. Esimerkiksi tässä ihanassa Vadelma kasvonaamiossa on kosteutta sitovia ja kuivumiselta suojaavia keramideja sekä kosteuttavaa vadelmauutetta. Näin naamion kosteuttava vaikutus säilyy pidempään.

Ekopharma vadelma probioottinen marjanaamio

Herkälle ja ärtyneelle iholle rauhoittava kasvonaamio

Herkkäihoisen on tärkeää löytää omaa ihoa rauhoittavat tuotteet. Kasvonaamiolta herkkäihoinen kaipaa rauhoittavuutta, suojaavuutta ja tasapainoa.

"Suosittelen herkälle iholle suunniteltua Herukka-sarjan naamiota, joka vahvistaa verisuonia ja suojaa ihoa tulehduksilta. Tämä naamio on erittäin hyvä iholle, joka on herkkyyteen taipuva ja punoittaa tai ärtyy helposti", Vilma ekokosmetologi.

Herukka kasvonaamio on mahtava saunatuote! Sen voi levittää iholle ja nauttia saunan löylyistä. Naamio suojaa lämpötilan vaihtelulta ja rauhoittaa couperoottista ihoa. Naamion voi levittää iholle suojaksi myös ulkoilemaan lähtiessä. Talviaikaan ja navakalla tuulella naamio antaa iholle hyvän suojan.

Vilma

Blogin kirjoittaja on Helsingin Kalliossa sijaitsevan hius- ja kauneushuone PINTAn perustaja, ekokosmetologi ja kampaaja. Vilman kauneus- ja ihonhoitofilosofiassa luonnonkosmetiikalla tuetaan ihon luontaista hyvinvointia. PINTA-verkkokaupan tuotteet ovat kokoelma Vilman sekä hänen asiakkaidensa suosikkituotteita.

Tutustu pariisilaiseen Absolution-sarjaan heidän omilla sivullaan

Jätä viesti

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua