Luonnonkosmetiikka - miten sen käytön voi aloittaa?

Oma matkani luonnonkosmetiikan pariin alkoi joitakin vuosia sitten, kun olin avaamassa omaa kauneushoitolaa sekä kampaamoa Helsingin Kallioon. Uutta liikettä avatessani minulla oli mahdollisuus valita hoitosarjat sekä kampaamon että hoitolan puolelle. Halusin toteuttaa omaa visiotani sekä kuunnella sydäntäni, joten valitsin hoitolaani oman ideologiani mukaisia tuotesarjoja. Suuri osa hoitosarjoistani on luonnokosmetiikkaa ja myös itse olen siirtynyt lähes täysin luonnonkosmetiikan käyttäjäksi.

Ilokseni olen huomannut, että kiinnostus luonnonkosmetiikkaa kohtaan on kasvanut tasaisesti vuosien mittaan ja ihmiset ovat yhä kiinnostuneempia siitä, mitä iholle tai hiuksiin laitettavat tuotteet sisältävät.

Usein minulta kysytään, mistä luonnonkosmetiikan kokeileminen olisi hyvä aloittaa?

Luonnonkosmetiikan käytön voit aloittaa vaiheittain

Luonnonkosmetiikkatuotteiden käyttöön ei tarvitse siirtyä kertarysäyksellä, vaan tuotteita voi ottaa käyttöön pikkuhiljaa sitä mukaa, kun edelliset loppuvat. Helppo tapa on aloittaa esimerkiksi kasvovoiteesta. Kun edellinen voide loppuu, korvaa uusi luonnonkosmetiikkatuotteella. Verkkokauppamme tuotekuvauksissa olemme pyrkineet kuvailemaan tuotteita ja hoitolinjoja. sekä millaiselle ihotyypille ne sopivat. Jos kaipaat syvällisempiä ja yksilöllisiä vinkkejä valintaan, laita viestiä verkkokauppamme Facebookissa tai Instagramissa, niin autan mielelläni.

Luonnonkosmetiikka tuote herkkäihoisille EkoPharma mustaherukka MAX
Ekoharman Herukka kasvovoide on helposti imeytyvä, ihoa kosteuttava ja rauhoittava voide, joka on helposti lähestyttävä tuote ensikertalaiselle.

Toinen helppo tapa luonnonkosmetiikkaan tutustumiseen on kasvovesi, joka on hyvä lisä päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Luonnonkosmetiikassa kasvovedet ovat monipuolisia ihoa hoitavia tuotteita, joiden käytössä on paljon hyötyjä! Kasvovesi levitetään puhdistetulle iholle ennen voiteen levittämistä. Voide imeytyy paremmin hieman kostealle iholle ja kasvovesi tehostaa voiteen hoitavien ainesosien vaikutusta. 

 Luonnonkosmetiikka tuote Ekopharma vadelmakasvovesi

Ekopharman Vadelma kasvovesi hoitaa ja kosteuttaa kasvojen ihoa. Lisäksi siinä on todella miellyttävä tuoksu!

Tottumaton iho saattaa aluksi reagoida luonnonkosmetiikkaan

Luonnonkosmetiikassa pitoisuudet ovat suuria ja koostumukset tiiviitä, sillä tuotteissa pääosassa ovat aineet suoraan luonnosta! Näin ollen iho saattaa aluksi reagoida hoitaviin ainesosiin. Luonnonkosmetiikan käytön aloittaminen saattaa esimerkiksi käynnistää pienen puhdistautumisreaktion, eli iholle saattaa ilmestyä pientä epäpuhtautta. Kirvely, kutina tai voimakas punoitus eivät kuulu oireisiin. Luonnonkosmetiikka allergisoi vain harvoin, mutta mikäli iho reagoi tuotteisiin voimakkaasti, kannattaa ihoa tarkkailla erityisen huolellisesti allergisen reaktion varalta.

Luonnonkosmetiikassa, kuten kosmetiikassa yleisestikin tärkeintä on löytää omalle iholle juuri tässä hetkessä sopivat tuotteet. Kuten jo aikaisemmin kerroin, autan mielelläni tuotteiden valinnassa ja kerron niistä lisää. Lopulta sopivin tuote selviää vain kokeilemalla.

Luonnonkosmetiikka -Kysymyksiä ja ennakkoluuloja

Minulta kysytään usein kysymyksiä luonnonkosmetiikan käytön aloittamisesta. Lisäksi luonnonkosmetiikkaan saattaa liittyä ennakkoasenteita, jotka voin ilokseni todeta paikkaansapitämättömiksi.

  • Luonnonkosmetiikkatuotteet eivät puhdista ihoa kunnolla - Jokaiselle ihotyypille ja tarpeelle löytyy varmasti sopiva puhdistustuote. Esimerkiksi PINTAn verkkokaupan valikoimista löytyy puhdistusemulsio, -vaahto, -geeli sekä -öljy.

 

  • Luonnonkosmetiikka on kallista – On totta, että luonnonkosmetiikkatuotteet eivät varmasti ole se kaikista edullisin vaihtoehto, eihän ainesosaluetteloista löydy turhia täyteaineita. Tuotteita löytyy kuitenkin useista eri hintaluokista. Lisäksi on hyvä muistaa, että tuotteiden koostumus on tiivis, joten tuotteet ovat myös erittäin riittoisia.

 

  • Luonnonkosmetiikka on vain hipeille – Luonnonkosmetiikasta löytyy sopivia tuotteita kenelle tahansa ikään tai sukupuoleen katsomatta. Ihonhoidon ammattilaisena minulle tärkeintä tuotteissa ovat hoitavat ominaisuudet olivat tuotteet luonnonkosmetiikkaa tai eivät. PINTAn verkkokaupan tuotteita käytän hoidoissani, joita teen asiakkailleni.

 

  • Luonnonkosmetiikka ei sovellu herkkäihoisille – Luonnonkosmetiikasta löytyy erinomaisia tuotteita ja hoitolinjoja herkän ja jopa atooppisen ihon hoitoon. Esimerkiksi EkoPharman Herukka sarja on ihana ja rauhoittava tuotelinja herkän ihon hoitoon.

Vilma

Blogin kirjoittaja on Helsingin Kalliossa sijaitsevan hius- ja kauneushuone PINTAn perustaja, ekokosmetologi ja kampaaja. Vilman kauneus- ja ihonhoitofilosofiassa luonnonkosmetiikalla tuetaan ihon luontaista hyvinvointia. PINTA-verkkokaupan tuotteet ovat kokoelma Vilman sekä hänen asiakkaidensa suosikkituotteita.

 

Jätä viesti

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua