Miesten ihonhoito & luonnonkosmetiikka

Ilokseni olen huomannut, että myös miehet ovat enenevissä määrin kiinnostuneita ihonsa hoidosta. Miesten ihonhoidossa pätevät tutut periaatteet ja lainalaisuudet, eli perusihonhoidolla pääsee jo pitkälle. Tärkeintä on siis huolehtia säännöllisestä ihon kosteutuksesta ja puhdistuksesta. Luonnonkosmetiikasta löytyy paljon myös miehille sopivia tuotteita.

Miesten kasvojen puhdistus - saippua ei sovellu kasvojen pesuun

Yksi yleisimmistä miesten ihonhoitoon liittyvistä harhaluuloista on suihkugeelin tai saippuan soveltuminen kasvojen ihon puhdistukseen. Suihkugeelit ja -saippuat ovat tavallisesti kuivattavia ja voimakkaasti hajustettuja, eivätkä siis ole tarkoitettu kasvojen ihon puhdistukseen.

Jos kasvojen iholla ei ole meikkiä eikä iho ole voimakkaasti rasvoittuva, saattaa ihon puhdistukseksi riittää vain säännöllinen vesipesu. Jos iho sen sijaan rasvoittuu helposti tai päivän päätteeksi siltä haluaa puhdistaa kunnolla epäpuhtaudet, voi avuksi ottaa kasvojen iholle suunnatun luonnonkosmetiikan puhdistusaineen.

Kosteutuksesta huolehtiminen on tärkeintä miesten kasvojen ihonhoidossa

Tärkein asia kasvojen ihonhoidossa on kosteuttaminen. Harmillisesti tämä unohtuu usein. Iho tarvitsee säännöllistä kosteutusta vahvistuakseen ja pysyäkseen kimmoisana, joustavana ja hyvinvoivana. Usein esimerkiksi ensimmäiset ikääntymisen merkit ja juonteet vaikkapa silmien ulkonurkissa silottuvat, kun iho saa tarvitsemaansa kosteutta.

Ihon kosteutuksesta on tärkeää huolehtia myös säännöllisen parranajon yhteydessä. Parranajo kuorii ihoa mekaanisesti, joten kosteuttaminen ja ihon rauhoittaminen tekee parranajosta helpompaa ja miellyttävämpää. Kuivaan ihoon tulee parranajon yhteydessä helpommin pieniä haavoja, sillä kostea iho on kuivaa pehmeämpi ja joustavampi.

Miesten luonnonkosmetiikkatuote: EkoPharma men-sarja

EkoPharma Men -kasvovoide on kevyt ja nopeasti imeytyvä voide ihon kosteuttamiseen. Se sisältää tehoaineena esimerkiksi kuusenkerkkää Suomen metsistä.

Hoida ihoasi säännöllisesti

  1. Huolehdi ihon kosteutuksesta

Tärkeää on ihon kuuntelu: Jos iho punoittaa, hilseilee tai kiristää, valitse täyteläisempi, runsaasti ihoa kosteuttava kasvovoide. Toisaalta esimerkiksi kesäaikaan iholle saattaa riittää vain kevyt kosteutusvoide.

  1. Puhdista iho säännöllisesti

Pese kasvojen iho päivittäin vähintään vedellä, tai ota avuksesi kasvojen puhdistustuote.

  1. Kuori ihoa säännöllisesti, noin 2 kertaa kuukaudessa

Kasvojen ihon kuorinta poistaa siltä kuollutta ihosolukkoa ja tehostaa voiteiden vaikutusta sekä imeytymistä.

  1. Muista silmänympärysvoide

Silmänympärysalueen iho on erityisen ohut ja herkkä, joten sillä on erityisiä tarpeita ja tärkeää valita herkälle silmänympärysiholle oikea tuote.

PINTAn valikoimissa on runsaasti myös miehille soveltuvaa luonnonkosmetiikkaa:

EkoPharma Men -sarjan tuotteita, jotka ovat suunnattu erityisesti miehille. Vaikuttavina aineina Men-hoitosarjassa ovat kuusenkerkkä, joka sisältää antibakteerisia eteerisiä öljyjä, C-vitamiinia ja antioksidantteja sekä puolukkauute, jonka antiseptiset vaikutukset puhdistavat ihoa epäpuhtauksilta.

Absolution on pariisilainen, visuaaliselta ilmeeltään uniikki luonnonkosmetiikkasarja. Sarja on suunniteltu sekä miehille että naisille soveltuvaksi ja sen unisex-tuoksut ovat selkeälinjaisia ja puhtaita, ja ne tulevat tuotteissa käytetyistä raaka-aineista. Absolutionin tuotteiden raaka-aineet ovat pitkälti luomua ja raaka-aineina käytetään hyvin ravinteikkaita kasviöljyjä ja -uutteita.

Jätä viesti

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua